Om te kunnen inhalen

FastForward: doelgerichte aandacht

Kiezen voor toekomst

(Vroegtijdige) schoolverlaters zonder baan en studenten die dreigen uit te vallen verdienen veel aandacht. Per slot van rekening zijn zij met een diploma kansrijker dan zonder een diploma.

Deze jongeren zijn erbij gebaat om snel en to-the-point geholpen te worden. Er dienen keuzes gemaakt te worden, zodat ze niet tussen de wal en het schip raken maar juist middenin de maatschappij blijven of weer komen. Ook in dit programma van ProAccretio is de basis: wie ben ik, wat kan ik, wat wil ik en is dit realistisch? Met behulp van FastForward krijgen ze inzicht in zichzelf en hun gedrag: wat zijn hun beperkingen op emotioneel, financieel en organisatorisch gebied en wat zijn vanuit deze situatie de mogelijkheden? Vervolgens kunnen ze keuzes maken en de consequenties hiervan gaan bekijken.


Terug naar school of een combinatie van werk en school. Na het behalen van het diploma zelf ondernemen of toch een baan zoeken? De bij FastForward aangesloten instanties kunnen helpen. De deelnemer bouwt ondertussen door het uitvoeren van acties binnen het programma een digitaal portfolio op, wat de basis kan vormen voor een CV of juist een overdrachtdocument voor als zij toch terug naar school gaan. Op deze manier wordt de overdracht tussen de diverse instanties versoepeld.

FastForward is hiermee ook een regionaal instrument om de samenwerking tussen deelnemende instanties te optimaliseren. Het genereert een beter inzicht in elkaars activiteiten en expertise.

 
Meer over FastForward?
Voor meer informatie of een persoonlijk gesprek komen we graag langs voor uitgebreide toelichting.
Direct naar de andere programma's
VerderKijker voor de basisschool
TakeOff voor leerlingen van het VO
NextStep voor studenten van het MBO
FlyingHigh voor studenten van het HBO
FastForwardvoor jongeren die al gestopt zijn
Terms of use | © ProAccretio - All rights reserved